Orl vyšetrenie a nustupujúce problémy

Dobrý deň.Prosím vás o názor na môj problém. V oktobri 2011 (10.mesiac) som bola na ORL vyšetrení kvôli sporadickým-nie príliš silným bolestiam v hrdle (krku),ľavého ucha a ľavej strany nosa.Lekárkou bol skonštatovaný po vyšetrení mierny zápal prínosových dutín vľavo,s tým,že som bola v tej dobe na ATB(borelioza) mi predpísala lokálne bioparox a kloktanie Vincentky+ viencent. kvapky do nosa. Ťažkosti mi na krátky čas ustúpili,ale cca od Vianoc (2011) sa bolesti hrdla,uší,nosa a hlavy zväčšili,bolesti prichádzajú o odchádzajú nárazovito,viac-krát počas dňa.Bolesti siahajú až zo zadu na krk a záhlavie,niekedy ma bolia až lebečné kosti po celej hlave. V januári (leden) nového roku som teda navštívila PL,tá po vyšetrení skonštatovala,že mám angínu (teplotu som nemala,ale ani nemávam) a predpísala mi ATB Ceroxim 250mg na 7 dní. Avšak ani na 6. deň od zahájenia liečby sa mi stav neupravil,práve naopak.Bolesti mám stále intenzívnejšie. Včera som bola teda radšej znova v ambulancii ORL.Po vyšetrení lekárka povedala,že tam žiadny zápal nevidí,ale predpísala mi ešte 1 balenie Ceroximu s tým,že prvá terapia od PL bola poddávkovaná... Pýtala som sa na možnosť RTG dutín,odmietla s tým,že na to nevidí dôvod. Keďže som fajčiarka,obávam sa rakoviny a nedá mi to pokoj,či pri absencii zápalu v oblasti ORL a neustálym bolestiam hrdla a oboch uší,lebečných kostí,za očami, predsa len nebolo na mieste aj iné vyšetrenie? Poslednú dobu sa mi aj stáva,že cítim pachy,ktoré objektívne nie sú -podľa iných ľudí v miestnosti... Z anamnézy snáď ešte toľko,že mám laborat. potvrdenú imudeficienciu B lymfocytov -predpísaný imunor.Na hematologii som sledovaná pre niekoľko ročnú t.č. miernu anémiu,a pri poslednom dif. KO mi bol nájdený zvýšený počet bazofilov -8,1 (ref. 0,1 - 1,00) Mám aj chronickú LB,polyneuropatiu a na bolesti rôzne po tele som zvyknutá -nikdy sa však objektívne nič nenašlo. Lekárkou na ORL mi bolo ešte povedané,že tieto ťažkosti môžu pochádzať z krčnej chrbtice a neuropatie-že je ochotná sa aj staviť... Problémy s krčnou chrbt. síce mám dlhé roky,ale nikdy sa to neprejavovalo takto,a teraz ma dokonca ani nebolí,ani ju nemám zablokovanú. pre úplnosť -nie som alergik ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Zdá se,že se poslední dobou necítíte dobře a navštívila jste asi více lékařů,protože Vaše diagnosy pocházejí z více oborů.Přesto je ve Vás stále dost pochybností,hovoříte o strachu z onkologického onemocnění.Nejmoudřejší by bylo,kdybyste si domluvila schůzku s praktickým lékařem,společně byste probrali obtíže,nálezy jednotlivých odborných lékařů,Vaše současné obavy..Výsledkem by pak pravděpodobně byl vyšetřovací a léčebný postup,který by zodpověděl Vaše nejasnosti a pomohl rozptýlit obavy.Neměla byste zůstávat v nejistotě,raději klaďte jakékoliv otázky,neobávejte se,že byste byla odmítnuta,odsuzována..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: