Ortanol-těhotenství

Dobrý den,ráda bych se zeptala.-je mi 32let.Mám zánět žalůdku a jícnů druhého stupně..beru již 6.měsíců 2x denně Ortanol-20mg...žádné problémy nemám.Po druhém gastru,prý sliznice klidnější.Rádi bychom s manželem druhé dítě....dr.mi řekla,že by mi nasadila jiný lék,který jen zklidňuje sliznici a může se v těhotenství..Do toho beru bylinky...na játra,srdce..ZCH 4,9...BCX 7,9,,BWM 4,9,,,BCX 7,9..(bráno z důvodů stresu).u těch se také těhotenství nedoporučuje....vše už dobírám a cítím se skvěle..Jakou pauzu by jste mezi ortanolem a bylinkami doporučila než vysadím antikoncepci,(u antikoncepci mi dr.řikal,že stejně jak poprvé nemusím žádnou pauzu dělat (STODET.).a nasadila bych hned kyselinu listovou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych od bylinek spíše měsíc pauzu a pak se začít snažit. Už v době snažení se,pokud to bude možné, si nechte předepsat lék na žaludek,který lze v těhotenství.Kyselinu listovou začněte hned.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: