Orteza kolenni patelarni

Dobrý den, pane doktore, po mých předchozích dotazech, na které jste mu odpovídal, bych chtěla říci, že jsem 12 měsíců od úrazu kolene a 9 měsíců od operace kolene s natrženým LCA, který byl elongován. Po soustavném cvičení více než 9 měsíců po operaci, intenzivní jízdou na kole a posilováním stehenních svalů nedošlo k žádnému zlepšení kolene, v kloubu je bolestivá algoneurodysftrofie, koleno stále přeskakuje, křupe v něm a strašně bolí, není možný žádný rychlejší pohyb, popoběhnutí, klek, dřep. Četla jsem o ortéze kolenní patelární, myslíte si, že má nějaký účinek na mé přeskakování pately i takto dlouho po operaci? Děkuji za odpověď. Lenka.

Odpověď odborníka:

Ortoped zhodnotí nestabilitu kolena a šéšky a pokud bude třeba vyhotoví předpis na kolenní ortézu. Rehabilitace příliš ortézy nemá ráda, protože potom pacienti dostatečně svasltvo neposilují, ale v některých namahavých činnostech je ortéza na místě. Dejte si předepsat polotuhou vyztuženou kolenní ortézu. NMezanedbávejte i tak potřebné cvičení kolena a stehenního svalstva.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: