Ortopedické vyšetření 2 letého dítěte

Dobrý den, mám dotaz ohledně své dvouleté dcery. Při chůzi dává špičky k sobě a nožky má lehce do X. Zajímalo by mě, zda se nožky ještě vyvíjejí a mám ještě počkat. Nebo zda se tato vada řeší už v tak nízkém věku. Oba rodiče mají nohy relativně rovné :o) Děkuji za odpevěď. Hezký den přeji. L.Akritidu

Odpověď odborníka:

U dvouletého dítěte je obrovský vývoj a postavení nožiček do X se většinou plně vyrovnává. Na druhé straně žijeme v civilizaci a není důvod proč se neoporadit s dětským ortopedem a malé dítě dát vyšetřit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x