Ortopedie

Úraz kolene na lyžích, v nemocnici po ošetření hole a ortéza. Po měsíci na chirurgii přechod na ortopedii, zde okamžitě řešena artroskopie - po 14 dnech. Zpráva po operaci - meniskus i vazy v pořádku, byla odloupnuta chrupavka na vnitřní straně kolene, zarovnána shaverem, ostatní kl.plochy hladké. 5 týdnů po operaci - v noci dávám tvarohový zábal, koleno je ráno dobré, v průběhu dne však stále otíká, cca 4x denně leduji. Při ranní kontrole na ortopedii byl výpotek minimální, nevytahován. Na nohu stále nesmím došlapovat. Jak dlouho se může otok objevovat? Za 14 dní jdu na rehabilitaci.

Odpověď odborníka:

Reakce kloubní výstelky bývá větsinou delší dobu, zvláště pokud byla poškozena kloubní chrupavnka a byla některou z metod ošetřena. Lze předpokládat že při pohybové a fyzikální léčbě na rehabilitaci se zánětlivé nemikrobní změny upravují v 6 až 8 týdnech po artroskopickém zákroku. Cvičit doma a koleno nepřetěžovat a zpočátku odlehčovat, je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x