Ortopedie

Dobrý den.Koncem ledna jsem byl na operaci kladívkových prstů(měsíc KI dráty,sádra).Po sundání sádry(25.2.)mám podle doporučení ortopeda používat při chůzi patu nohy.Došlápnutí na patu je bolestivé.Podle ortopeda je důvodem právě ta operace,a bolest do dvou týdnů ustane.Podle mne roste na té patě ostruha,která už mě trápila kdysi na druké noze.Příznaky jsou podle mne úplně stejné.Navíc mě bolí kotník,když s ním hýbu do krajní polohy.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Absolvujte pooperační léčbu na rehabilitaci. Jak pohybovou tak fyzikální, pokud nemáte kovovou fixaci v končetině. Stav by se měl upravit. S ostruhou jsou často spojeny spíše příznaky trakční tendinitidy plantární aponeurozy, stav, který mohl vzniknout náhlým obnovením zátěže končetiny, plosky nohy, která byla dosud šetřena. Stav by se měl postupně upravit. S fyzioterapeutem absolvujte i pooperační nácvik chůze

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: