Ortopedie

Náš patnáctiletý syn skáče závodně na trampolíně. Před pěti dny byl na tréninku a při doskoku na trampolínu se mu noha podlomila. Koleno zabolelo, ale trénink i přes bolest dokončil . Když jsme dojeli z tréninku domů ( po cca 1,5 hod.) Koleno bylo mírně oteklé a syn se už na něj nepostavil. Další den jsme navštívili lékařku, která koleno prohmatala a bez rentgenu diagnostikovala natažení postranních vazů. Je pravda, že pohmatem koleno nebolí, pouze zatlačením kolene do stran a pod českou. Jediné co mne trápí je, že syn pokrčenou nohu zvedne ale pokud ji natáhne není schopen ji zvednout. Samozřejmě, že chodí o berlích, má ortézu, mažeme ibalginovou masti a svítíme biolampou. Je možné, že by noha nešla zvednout v natažené stavu při diagnostice natažených kolenních vazů? Děkuji za odpověď L.D.

Odpověď odborníka:

Vše je možné, ale rozhodně by měl diagnozu stanovit ortoped. Lékařka byla s atestací ortopedie? Zkušený ortoped opravdu pozná natažení vazů klinickým vyšetřením, pohmatem. Je to lékař, který se na tuto problematiku specializuje a když si není jistý indikuje rentgen, případně artroskopii. Pokud jste byli pouze u dětské praktické lékařky, tak si myslím, že byste odborníka měli navštívit.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: