Ortopedie

Dobrý den, jsem dva měsíce po artroskopii levého kolene, při které mi byl odstraněn meniskus.Docházím k ortopedovi na injekce pro výživu kloubů. Pan doktor říká, že koleno je v pořádku, mám být trpělivá. Stále mám bolesti při chůzi, nejvíce při chůzi do schodů a ze schodů, ale nikoliv v koleni, ale cca tři centimetry na vnitřní straně kolena. Nemohl by to být poškozený vnitřní boční vaz. Prosím o radu, jak postupovat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Boční vaz nebude poškozený , je pravděpodobnější, že spolu s meniskem byla poškozena i část kloubní plochy na holenní kostí. Položte v tom směru svému ortopedovi dotaz. Nitro kloubu bylo viděno při ASK, ne vždy je vidět i hlubší poranění. Jedině na místě je pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.Koleno odlehčujte, určitě nepřetěžujte. Mohou se dostavovat i známky počínající artrozy, která se nyní projevuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x