Ortopedie

  • Dotaz od: a.horáčková
  • Publikováno: 19.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již několik let mám problém se spadlou klenbou na nohách. Nosím na doporučení lékaře ortopedické vložky udělané na míru, přesto nohy v okolí nártů a prstů stále velmi bolí. Při kontrolách u ortopeda mi pan doktor vždy (tak 1x za 6 týdnů) udělá obstřik. Zpočátku to pomohlo, teď už moc ne. Můj dotaz: častý obstřik je ta správná cesta? Existuje jiný způsob léčby? Děkuji.A. Horáčková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, porušená klenba nožní může způsobovat bolesti a léčba vložkami je správná. Obstřik pomůže od bolesti, ovšem na čas a jistě již není zcela bez rizika, i když je to výkon malý. Ovšem pokud vám obstřik nepřináší úlevu, pak by ztrácel smysl. Bohužel, v těch nejtěžších případech lze zvážit i operaci klenby nožní, to už je ale na posouzení specialisty a vás, protože žádná operace není bez rizika a je nutné zvážit obojí, riziko i přínos. Naprostá většina pacientů je léčena právě vložkami. Důležitá je i obuv a nepřetěžovat klenbu dlouhým stáním nebo chůzí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x