Oslabená imunita

Dobrý den,na jaře jsem prodělala černý kašel,vybrala jsem patery antibiotika.Od té doby se mi stále vracejí rýmy,kašel,afty v puse,chrapot,obv.lékař mi dělal výtěr z krku,kde se našly plísně.Prý to bývá u oslab.imunity.Asi měsíc a půl beru Wobenzym,ale výsledky nevidím. Nevím,jestli bych na posílení imunity neměla brát něco jiného.Poradíte mi,co by bylo nejvhodnější?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kašel po prodělání černého kašle může přetrvávat několik měsíců. Wobenzym určitě je dobrá volba, neužívala bych ho , ale dlouhodobě bez řádného imunologického vyšetření. Dle výsledků vyšetření by se pak určila kontrétní léčbu. Jelikož jste užívala opakovaně antibiotika, doporočovala zařadit do diety probiotika, které pomohou obnovit přirozenu slizniční floru. Doplnit by se u recidivující rýmy, kašle mělo i alergologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x