Osmičky růst bolest

Dobrý den Je mi 21let a mám povylezlé osmičky v dolní části úst. Vrchní už mám vyrostlé, ale ty spodní mi dělají problémy. Měla jsem s dásněmi ve spodní části úst i problémy záněty používám corsodil ten někdy pomůže. A teď je mám povyrostlé cca 1 rok a bolí to občas. Když si čistím zuby promasíruju to kartáčkem, ale pak to začne bolet. Bolest cítím v krku, oči, nos a hlava. Zubařka mi řekla že když to bude stále bolet podstoupím chyrurgický zákrok. Ale nejsem si jistá zda bych do toho šla, myslíte že by stačil prúřez ppkud to v dnešní době dělají? Osmičky rostou hned u druhých stoliček. Je možné že by to tlačilo do těch druhých stoliček? A pokud to takhle je bude možný průřez? Děkuji předrm za odpověďi. Petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud osmičky zlobí již rok, nemyslím si, že je možné, aby se situace zlepšila. Dekapsulace osmiček "průřez" jak píšete většinou nezabere. Svým pacientům doporučuji spíše vybavení zubu. Bolest může být od tlaku ale i od zánětu. V první řadě je vhodné zhotovit snímek OPG a pak se uvidí dále. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: