Ospen 1500

Dobrý den, šestým dnem užívám Ospen 1500 (angína) a už 3. den jeho užívání se u mě vyskytly problémy s nepříjemným pálivým výtokem. Hned při prvních příznacích jsem začala užívat Fermalac vaginal, ale zatím (po 3dnech užívání) se to nijak nelepší. Tento problém už jsem jednou měla, vyskytl se však až po dobrání penicilinu a během 2 dnů odezněl. Znamená to teď, když budu brat antibiotika ještě další 4 dny, že i výtok se do té doby nezlepší?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to nelze ani vyloučit, ani potvrdit. Výtok nemusí s antibiotiky souviset, ale může. Fermalac nemusí být účinný, ale může. Proto doporučuji vyhledat gynekologa, pokud by se výtok ze dne na den nezlepšil nebo pokud by se dále horšil. Může být potřeba nasadit cílenou a účinnou antimykotické léčbu, neboť podle popisu nejspíš máte kvasinkovou infekci v oblasti rodidel.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: