Ospen 1500

Dobrý den,mám druhý den angínu,paní doktorka mi dala antibiotikum OSPEN 1500,s tím,že mám držet časovou mezeru mezi užíváním 8 hodin.(3x tableta/den) A chtěl bych se zeptat jestli toto pravidlo můžu porušit jednou a vzít tabletu po 6 hodinách . A vadí hodně když to vezmu v intervalech třeba po 7,5 hodinách?Nebo minuty nerozhodují.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Snažte se dodržet interval 8 hod co nejpřesněji. Mírná odchylka (+/- půl hodiny) asi nevadí, ale při nepravidelném užívání antibiotik hrozí, že bakterie ke konci účinnosti dávky přerostou, a další dávka již na ně nebude dobře účinkovat (vznik rezistence). Vhodné je užívat penicilin společně s vitamínem C, lépe se vstřebává (např. Celaskon a nepřeberné množství jiných přípravků z lékárny).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: