Ospen 1500 a ha nyssiela

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pravidelně bez vynechání užívám HA Nyssiela a zároveň tenhle týden i Ospen 1500, mezitím jsem měla s přítelem 2x nechráněný styk. Snižuje Ospen účinnost antikoncepce??

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Uvádí se, že PNC antibiotika, tedy i Ospen, mohou snižovat účinnost antikoncepce. Během jejich užívání se pak doporučuje použít ještě nějakou z dalších antikoncepčních metod - prezervativ, spermicid. Osobně si myslím, že riziko selhání antiko je malé, ale přesto je. Pokud Vás zajímají rady ohledně antikoncepce, doporučení v případech chybného užívání apod., můžete sledovat fcb. naší ordinace (NEUMED), kde pravidleně zveřejňujeme aktuality nebo navštívit web. http://www.neumed.cz/informace/antikoncepce.php

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: