Ospen

ATB Ospen mám na 10 dní, je nutné po celou tuto dobu ležet v posteli, i když se po několika dnech výrazně uleví? Může mne lékař uschopnit např. již po týdnu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Váš dotaz neobsahuje údaj, proč antibiotika užíváte, což by bylo potřeba k řádnému zodpovězení dotazu. Ležení při léčbě antibiotiky je bezpodmíněčně nutné v prvních alespoň 5 dnech, poté pokud nastoupí úleva a pominou zvýšené teploty či jiné známky akutní infekce, je třeba alespoň do dobrání antibiotik dodržovat tělesný klid, není nutné přísně celý den ležet.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest v krku může zaútočit kdykoli. Buďte připraveni
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kopřiva
Články: Kopřiva
K léčbě dlouhodobého...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: