Osteoartróza

V roku 2008 som mal autonehodu ako 33 ročný. Utrpel som otras mozgu a podvrtnutie krčnej chrbtice. Od vtedy stále bolesti chrbtice. Minulý týždeň mi robili RTG C AP podľa Sandberga a bočnú C chrbticu. Zistili mi : Zvýraznený lem subchondrálnej sklerotizácie kĺbnych plôch atlanto-axiálneho spojenia vpravo - osteoartrózu. Môže to byť následok úrazu. Mám 40 rokov. Manuálne som nerobil, žiadne zaťaženie chrbtice. Teraz ranná stuhlosť, bolesti, vystreľovanie medzi lopatky, mravčenie prstov. Hučí mi v ušiach a náhle zhoršenie zraku.

Odpověď odborníka:

Podobný či stejný nález má mnoho lidí( včetně stejných potíží), kteří neprodělali žádný úraz.Bylo by vhodné vyhledat fyzioterapeuta, ideálně, alespoň na začátku- lékaře, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky". Bude třeba současně zlepšovat funkční stav krční páteře a současně obnvoit statiku těla, aby ono zlepšení mohlo mít trvalejší ráz. Součsně dle výsldku cvičit dle uzácviku konkrétní cviky, aby bylo možno obnovit svalové rovnováhy nejen v oblasti krční páteře a současně rozebrat pracovní i mimopracovní návyky ve smyslu ergonomie, jinak veškerá snaaha jak léčebná, tak cvičební strácí onen dlouhodobý pozitivní efekt, dlouho patk trvá obnova správné funkce, stavu bez potíží a obnovení stability.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: