Osteochonderoma femoris dis.i.sin.

Dobrý den, syn 11 let, rtg. dne 1.9.2014 patrný na later. straně femuru exostosa charakteru osteochondromu, nejsou lytické změny, není periostosa. Doporučeno indikumní CT na oblast dist. femuru a následně MR. Chtěla jsem se zeptat, zda-li by se mnohlo jednat o něco vážného, syn si na nic neztěžuje, nemá bolesti a bude-li opravdu nutná operace? Děkuji moc za Váše vyjádření. S přáním pěkného nedělního odpoledne. Markéta

Odpověď odborníka:

Nález je celkem častý, projeví se bolestí kolena a omezení hybnosti kolena. Většinou se jedná o nezávadný drobný novotvar. Odpověď na vaši otázku může dát, ale jen váš ortoped, který nález a všechny výsledky podrobně zná. V tom směru se na něho plně obraťte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: