Osteochondrosa

Dobrý den,na základe RTG A CT pátere byla manželovi diagnostikována osteochondrosa L5/S1 s dorsalnimi osteofyty,symetrická protuze plotenekL3/4 L4/5 s mirným presahem na obe foramina,duralni vak sire 8 a 10 mm,mediodorsalni vyhrez plotenky L5/S1 v siri 6 mm,pocinajici degenerativni zmeny SI skloubeni,pater ma lehce vaznouci rozvijeni L-patere do AF.Manzel pracuje jako svarec a ma tezkou fyzickou zatez.Jelikoz je manzel momentalne na nemocenske,lekar mu nedoporucil zadny zpusob lecby.Muzete,prosim,poradit,jak mame postupovat dale?Dekuji a hezky den

Odpověď odborníka:

Stav nejlépe posoudí ortoped nebo neurolog. Důležitý je klinický stav pacienta, potíže. Pokud jsou bolesti trvalé, bolesti vystřelující do dolní končetiny je na místě i léčení v nemocnici, vyřazení ze standartních procesů, medikace event. i infuzně, s následnou rehabilitací Je třeba zhodnotit zúžení průsvitu bederní pateře, 6 mm herniace již činí potíže. Pokud stav bude řádně vyšetřen, zhodnocen a diagnostikován se zřetelem k rtg nálezu, rtg není diagnoza, potom je na místě plné využití současné léčby a na místě je i konsultace s neurochirurgem, pokud se stav nebude zlepšovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: