Osteomyelitida?

Dobrý den. V červnu 2006 jsem prodělala úraz levého nártu. Po dvou měsících s ortézou a berlemi jsem si všimla deformace nártní kosti, která přetrvává dodnes. Na RTG ze dne úrazu nic nenalezeno. Léčena jako běžná naraženina, v září 2006 rehabilitace-magnety, bez efektu. V prosinci 2007 hodnoceno jako difusní porosa středonoží, léčba Biomin H. Na RTG z března/07 snad jen větší porosa, příčně plochá noha. Nález na scintigrafii duben/07: poměrně intenzivně zvýšený metbol. obrat v levém nártu(os cunieforme laterale a intermedium), vzhledem k odstupu od traumatu (6/06) je nález oproti očekávání intenzivnější-špatně se hojící fraktura?Osteomyelitida? -Nález z PET CT 5/07: bez známek aktivního zánětlivého procesu, susp. enchondromy v cuneiformních kůstkách. -Nález RTG 6/07:nelze vyloučit projasnění v cuneiformníh kůstkách, ale není specifické. Dop.probatorní biopsii -V září 2007 jsem podstoupila biopsii, ze ale které nemám žádný nález. Tím se léčba ukončila, při poslední kontrole 10/07 jen předepsán Glukosamin. Bolesti v klidu nemám, pouze po větší námaze, vyjímečně při běžném pohybu. Deformaci kosti mám doteď, nevím jestli je možné že by se změnila (rozšířila, zvětšila). Bolestmi kloubů jsem trpěla i před úrazem ale nyní jsou bolesti dlouhodobě intenzivnější a častější, především v oblasti kyčlí a ramenou. Na krevních testech jsem mnohdy měla málo vitamínu D a vápníku, nejím téměř vůbec maso. Otec má dnu. Vzhledem k bolestem po sportu mám již delší dobu nedostatek pohybu. Diabetik nejsem a alergie nemám. Mám nadměrnou kazivost a křehkost zubů a trpím na kvasinkové infekce, špatné stravovací návyky, mírné psychické potíže-stres, úzkost. Moc Vás prosím o Váš názor a radu. Děkuji a přeji hezký den, Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aleno! Vyčkejte výsludku hisotlogického vyšetření biopsie. Vyhledejte péči lékaře celostní medicíny, nevhodné stravovací návyky, stres a nedostatek vitaminu D a vápníku mohou mít velmi nepříznivý dopad na komplikované hojení.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: