Osteon

Z důvodů pádu mi byl proveden rtg hlavy. V nálezu je psáno sklerotické ložisko 12 mm frontálně na kalvě, mohlo by odpovídat osteomu. Nebyl jsem nijak poučen a nevím, zda tedy má vyvíjet nějakou iniciativuu ohledně tohoto nálezu. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pane Pavle. Je samozřejmě chybou, pokud jste z ošetření odešel bez vysvětlení nálezu, pokud se ale akce odehrávala na pohotovosti, je to omluvitelné - cílem RTG bylo hlavně vyloučit zlomeninu. Jakékoliv nálezy z jakýchkoliv vyšetření by měly končit v rukou Vašeho praktického lékaře, který by měl určit další vhodný postup. Osteom je benigní zduření kosti, právě v oblasti lebky se vyskytující nejobvykleji. Další postup záleží na tom, zda máte nějaké potíže, které by s tím mohly souviset (bolesti?), podrobnějším vyšetřením je pak v tomto ohledu CT hlavy.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x