Osteoporoza

Dobrý den preji. Já bych jsem jse chtela zeptat jestli jse dá vylečit osteoporoza a jestli jse muže na to zemrit? Dnes jsem dostala vysledky a je tam napsano s Výrazným zvýšením rizikom zlomenín. / L1-2,6. Dekuji predem. Kalianková

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na stupni osteoporosy, některé průběhy osteopenie , což je předstupeň osteoporosy mají možnost vyléčení, osteoporoa ale nikoliv. Je možno zabrzdit její průběh a stav , což je možno na densitometrii sledovat, zlepšit. Ale i tak léčba má značný význam jako prevence především možných zlomenin při této chorobě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Články: Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Riziko mozkové příhody...
Chůze pro zdravé srdce: nasaďte to správné tempo
Články: Chůze pro zdravé srdce: nasaďte to správné tempo
Jaro se nezadržitelně blíží...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: