Osteosyntéza l1

Dobrý den, jsem 9 měsíců po osteosyntéze L1 - úlome15x7x5mm (s upevněním TH12 a L2) mám stále bolesti zad, cvičení pomáhá velmi málo. Na kontrole jsem byla před půl rokem a na žádnou další jít již nemám, chci se zeptat jestli to je běžné? Ještě bych se chtěla zeptat jestli by se ta železa dala vyjmou a jestli se to dělá či nikoliv. každý pohyb mě bolí i přes to že poctivě deně cvičím. Mám omezený pohyb a to ve svém mladém věku a láskou ke sportu je problém. Ještě bych se chtěla zeptat jestli to nebude problém třeba v těhotenství ta železa? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osteosyntéza na páteři se nevyndává a při těhotenství nehrozí žádné větší rizko z hlediska stability obratle. Konzultujte ovšem svůj úmysl otěhotnět s chirurgem nebo neurologem, ke kterému chodíte!!!! Pokud máte bolesti, nebyl by asi nápad nyní otěhotnět příliš vhodný, tlakem dělohy na okolí by se mohly bolesti i zvětšovat. Pokud vás tedy ale bolesti neopouštějí, znova kontaktujte neurologa / k neuorologoci byste po operaci docházet někam měla/ s otázkou, jak zvládat bolesti? Ev. se můžete obratit poté na ambulanci léčby bolesti, adresy ambulancí můžete najít zde: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500 . Pokud by ani dlouhodobě nedošlo k vylepšení, můžete zkusit požádat o komplexní lázeňskou péči, kde byste mohla pro sebe najít procedury, které by zlepšily váš zdravotní stav a nebo najít stanovení či vylepšení cviků, které třeba necvičíte zcela správně. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: