Osteosyntéza zápěstí

Dobrý den, před 3/4 rokem jsem absolvovala osteosyntézu zápěstí (zlomenina distálního radia s dorzální dislokací) dlahou ORIF LCP 3,5mm. V jednom místě hned u jizvy mám špatnou cillivost na dotyk, při zmáčknutí tohoto místa mě to bolí a poměrně silně trne. Občas mě také začne silně bolet ruka při nošení těžších předmětů (je to jako křeč svalu). Lékař mi řekl, že dlaha se vytahuje jen z vážných důvodů, tak jsem se chtěla zeptat, zda tyto moje problémy jsou dostatečným důvodem k odstranění dlahy? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Odstranění dlahy po 1 roce od operace pokud je zlomenina dobře konsolidovaná je na místě.Rovněž váš mladý věk ukazuje na vhodnost odstranění kovového materiálu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: