Osteroropoza

Dobrý den, díky vysokým dávkám kortikoidů při RS trpím osteoropozou. Při mé nemoci mi velmi pomáhá cvičení v posilovně, ale nevím, zda je zatěžování těla, svalů a kostí vysokými zátěžemi vhodné při osteoropoze. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud při RS je váš stav takový, že jste schopna cvičit, určitě vám pohyb velmi prospěje. Rozhodně se ale vyhněte vysoké zátěži (riziko zlomenin) a cvičte s menší zátěží a opakovaně. Od věci by ani nebylo v počátcích cvičení s trenérem, který by vám vypracovat cvičební plán vzhledem k vašemu stavu a naučil vás správně cvičit, aby vám cvičení opravdu prospělo.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: