Ostrá bodavá bolest v pobdřišku

Dobrý den, mám více problémů, ale možná souvisí, tak je vyjmenuji. 10.7. jsme s přítelem byli na večeři, kde jsme se uznávám přejedli a poté měli pohlavní styk, již během něho jsem cítila bolest na pravé straně spodního břicha, poté jsme si šli pár minut na to lehnout a já měla najednou ostře řezavou bolest v pravém podbřišku, pocit, jakoby mi mělo prasknout střevo, bolelo to až do konečníku. Nemohla jsem se ani hnout, jak to bolelo. Partner mě chtel odvézt na pohotovost, ale já se odmítla hýbat, bolestí jsem brečela, bylo mi na zvracení. po 3h bolestí, které neustávaly jsem vyčerpáním usnula a ráno to bylo mnohem lepší. Ale od té doby cítím bolest stále. Ať po jídle nebo sexu, někdy více někdy méně, zrovna dnes dost hodně, vystřeluje mi to až do pravé nohy - stehna. Měla bych zmínit, že jsem před 9 let měla laparoskopicky vyoperované sl. střevo a 2 roky nazpět jsem tři roky trpěla silnými opakovanými záněty močového měchýře, léčba antibiotiky, načež se pak náhodně přišlo na to, že jsem měla pohl. chlamydie. Následovaly Atb. které zabraly a od té doby jsem CH neměla. Zánět MM také postupně odezněl, za což jsem byla vděčná, protože jsem vždy měla krev v moči a stále marodila..Tento rok jsem již 3x prodělala silný zánět průdušek až náběh na zápal plic, opět léčba Atb. Poslední zánět proběhl těsně po 10.7. a já prakticky 14 dnů marodila a stále nejsem úplně fit. Přidala se horší motorika končetin a špatná viditelnost ( mléčně rozmazaně ) a vnitřní neustálé pocení jaké bývá při velkém stresu. Můj obvodní lékař mi na mou důraznou žádost udělal opět test na chlamydie, obávám se, zda nemám pro změnu ty plicní CH..zatím čekám na výsledek. Může s tím bolest v podbřišku nějak souviset? Gynekologické vyšetření proběhlo ok, sono břicha ok, čeká mě kolonoskopie a pak případně laparoskoické vyšetření, zda nemám srůsty na střevě..Přála bych si být zdravá, je mi 31let, do doby než jsem od svého tehdejšího přítele chytla CH, jsem nikdy nebyla nemocná, teď se stále dopuju nějakými prášky, Atb. jsem zoufalá. Přemýšlela jsem i o nějakém komplexním vyšetření zdravotního stavu, ale co jsem se dívala do ceníků v Pze, pohybuje se to okolo 50tis. a to si nemohu dovolit. Co byste mi radili prosím? Děkuji moc předem.

Odpověď odborníka:

Stav napovídá na to, že jestě onoho 10.7. mohlo proběhnout trauma ovariální cysty i třeba drobné s následnou reakcí pobřišnice. Problém by měla vyřešit gynekologie, kde již cysta nemusí být vidět. Může se jednat o chronický zánět děložních přívěsků i v souvislostí s bývalou infekcí. Kontrola by měla být i na chirurgii. Obraťte se na gynekologii, kontrolní vyšetření, kontrolní ultrazvuk evenzálně CT dolní části břicha a vyšetřením laboratorních, krevní testů Problém by se měl vyřešit na gynekologii při případné hospitalisaci v rámci zdravotního pojištění.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: