Ostrá vystřelovaná bolest v oblasti postranního vazu v koleni či snad úponu lýtkového svalu

Dobrý den. Prosím poraďte. Jsem 11 měsíců po plastice předního zkříženého vazu. Hojení a hybnost - prý nadstandartně rychlá. Od 4 měsíce po operaci cítím při došlápnutí postupně sílící, nyní až ostrou vystřelovanou bolest na vnější straně levého kolene v oblasti postranního vazu či snad až úponu lýtkového svalu. Na MRI je postranní vaz neporušen, přední zkřížený vaz je v naprostém pořádku a vzorně zhojen. Zůstává pouze drobná trhlina mediálního okraje laterálního menisku. Doporučení ortopeda - ASK. Je toto příčina vystřelované bolesti anebo se spíše jedná o fyzioterapeutickou záležitost ? Nyní nemohu ujít ani 1 km bez píchnutí, ale před měsícem v horách 20 km bez problému. Nerozumím tomu, nechci jít na operaci zbytečně a osobně mám spíš podezření na nějaký zánět úponu či šlachy či svalové disharmonie a tlaků na nervová vlákna. Prosím o radu či kam se obrátit. Děkuji mnohokrát. JD

Odpověď odborníka:

Trhlinka menisku opravdu může tyto potíže způsobovat a řešení je jistě jen artroskopie kolena a odstranění nebo jiné ošetření tohoto traumatu. Domnívám se, že bez této nevelké operace se neobejdete.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: