Ostruha a náběh na bércový vřed

Dobrý den.Už podruhé mě začala trápit ostruha.Ortoped mi aplikoval obsřiky,absolvovala jsem ultrazvuk,ozářky a nakonc rázovou vlnu,ale vše bez efektu.Lékař mi přislíbil,pokud bolesti nepřestanou,takže mi ostruhu odstraní chirurgicky.Ale bohužel na noze se mi objevily fleky,které mohou vyústit až na bércové vředy,a tak od opererace upustil.Poraďte,jak dál.Nemohu pořádně chodit,bolesti jsou i v noci typu píchání hřebíkama.a teď,když se nosí uzavřená obuv je bolest ještě horší.Navštívila jsem ortopedii v Rožnově,ale lékař je stejného názoru,jako můj ošetřující ortoped.Tak ale nemohu trpět.Copak jsem ojedinělý a neřešitelný případ?Děkuji za radu.Milena

Odpověď odborníka:

Operace nepřináší obvykle kýženou úlevu Vhodné zkusit jetě klasické rtg ozáření. Jistě aplikovat gelovou vložku do boty, dostane se ve Zdravotnických potřebách. Nebo alespoň kruhový gumový terčík, velké trubicové těsnění tak, aby byla zatežována pata jen při okrajích. Je třeba ještě zhodnotit zda se nejedná o zánětlivé úponové změny ploskové vazivové blány, aponeurozy na noze, to by vyžadovalo sádrové znehybnění s následnou rehabilitací. Opravdu to poslední, pokud se jedná o ostruhu ta se postupně v patě po 16-18 měsících na novou situaci spolu s nositelem adaptuje a stav se upraví. K tomu napomůže vhodná obuv.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: