Otázka

Dobrý den. Paní doktorko mám na Vás otázku. Má kamarádka prováděla muži orální sex. Má obavu, že se nakazila kapavkou a chlamýdiema, ale příznaky neměla protože po orálním sexu brala antibiotika a ty mohou příznaky potlačit. Lékařka ji na testy bez příznaků nepošle, tak nejspíš bude muset jít na infekční a uhradit si testy sama. Kapavka a některé druhy chlamýdií způsobují neplodnost a jí hlavně zajímá za jak dlouhou (v rocích) dobu po nakažení kapavkou nebo chlamýdiema může být neplodná? Protože ne vždycky se například nákaza kapavky prokáže po roce od rizikového orálního sexu. Děkujeme za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše kamarádka by měla co nejdříve kontaktovat lékaře z oboru dermatovenerologie,této odbornosti přísluší u nás diagnostika i léčba tzv.sexuálně přenosných onemocnění,mezi něž náleží kapavka i chlamydiosa.Doporučení k návštěvě tohoto oddělení není zapotřebí.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: