Otázka na svrab

Chtěla bych se zeptat, zda je možné chytit svrab v metru? Někde se píše, že je to možné, někde že nikoliv. Mám několik červených pupínků, rozmístěných po celém těle. Jsem už velmi nervozní, protože to přetrvává už několik týdnů. Mám v plánu znova navštívit svou praktickou lékařku, protože mi zatím na léčbu nasadila Volnostin s tím, že pokud po dobrání nepřestane svědění a výsev nových pupínků, budu muset navštívit alergologii. Obávám se svrabu, protože jak říkám přetrvává svědění a výsev. Při usínání se projevy nijak nezhoršují. Jen občas pokud je venku větší horko a tak i v místnosti. Nesleduji pupínky mezi prsty a ani na zápěstích, možná občas červený flíček či vystouplý hrbolek, který ale do dvou hodin zmizí. Nejvíce pupínku mám na zádech a to hlavně v oblasti hýždí a také v podbřišku a na bocích. Děkuji za odpověď. (Občas mě svědí kotníky, ale výskyt pupínku jsem zatím nezaznamenala).

Odpověď odborníka:

1) Svrab je možné chtit i v metru.2) Pokud pupínky spontánně mizí, půjde spíše o alergii.3) Pokud máte pochybnosti, navštivte rovnou kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x