Otec prodělal malou mozko...

Otec prodělal malou mozkovou mrtvici. Má velmi nízký tlak a lekář mu sdělil, že byl příčinou nedokrvení mozku a jeho problémů, a že v současné době se k léčbě používá vysoký tlak. Vysadili otci léky a jeho tlak se nyní pohybuje kolem 180/120. Je nervozní a rád by věděl, zda iopravdu se k léčbě používá vysoký krevní tlak. Děkuji

Odpověď odborníka:

Při tomto tlaku se samozřejmě mozek a další tkáně prokrvují lépe, ale na druhou stranu je přetěžováno srdce, ledviny a hrozí i jiné komplikace. Rozhodně dlouhodobě ponechat tento tlak je nebezpečné. Tlak by se měl dle mého názoru v případě vašeho otce pohybovat v normálním rozmezí, nebo mírně vyšší (např. 140/90 - tzn. hraniční) a měl by dostatečně pít (2l denně), aby nedocházelo k dehydrataci. Při nedokrevnosti mozku se používají léky, které rozšiřují cévy a tím zlepší proudění krve (Enelbin, Vessel Due apod.). Zeptejte se na to svého lékaře, nebo vše konzultujte s někým jiným.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: