Otěhotnění

dobrý den, měla bych otázku. Má vliv na početí dlouhodobé užívání kapek do nosu muconasal a léky proti alregii?..je nějaká rada jak otěhotnění trošku pomoci? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud plánujete těhotenství a užíváte dlouhodobě nějaké léky, je vždy nutné upravit stávající medikaci tak, aby nebránila případnému otěhotnění. Konkrétně ve Vašem případě nejspíš daná léčba žádný vliv na otěhotnění nemá. Každopádně v průběhu těhotenství je potřeba omezit užívání jakýchkoliv léků a pokud jejich potřeba trvá, alespoň minimalizovat jejich dávku. U zdravého páru dojde k těhotenství při pravidelné sexuální aktivitě většinou do jednoho roku. Teprve poté začínáme hledat příčinu sterility. V době snahy o otěhotnění se doporučuje užívat kyselina listová v kombinaci s inositolem.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: