Otěhotnění

Dobrý den, v r. 1994 jsem prodělala opakovanou resekci kraniofaryngeomu, hypopitiutarizmus na substituci.Užívám Hydrokortison a Letrox, a hormonální antikoncepci, abych pravidelně menstruovala. Bez podpory vůbec nemenstruuji. Z důvodu mého zdr. stavu nemohu otěhotnět přirozenou cestou. V roce 2000 se nám ale narodila dcera díky IVF. Dcera se nám " povedla " až z úplně posledního hrazeného výkonu. Nyní bychom měli rádi ještě jednoho potomka, ale plnou platbu IVF si nemůžeme finančně dovolit. Chtěla jsem se proto zeptat, zda neexistuje jiná možnost otěhotnění než za pomoci IVF? Předem velice moc děkuji za Vaši odpověď. S přáním hezkého dne Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Míšo! Oplození přirozenou cestou, samozřejmě. To je možné, jsou-li splněny všechny podmínky : zralé vajíčko, průchodné vejcovody, připravená děloha, nastavení hormonů, životaschopné spermie... Bez podrobnější znalosti Vašeho stavu a rozhovoru s Vámi Vám nedokážu lépe poradit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: