Otěhotnění

Dobrý den,mám 4 letou dceru,narozenou říjen 2005, v roce 2008 jsem byla na odběru vajíčeka na klinice a poté jsme se rozhodli pro druhé dítě, ale nejde to..Byla jsem minulý měsíc u doktorky a ta mi řekla, že je to možné, že i kvůli těm odběrům to nemusí jít.Byla jsem tam 11 den a měřila mi vajíčka, měli 11mm, prý je to na otěhotněníá málo velké.Cyklus mám tak 29-34 bdní.Předepsala mi proveru a clostilbegyt. Ještě jsem to nezačla brát, mám z toho trochu obavu, abychom nespadli do nějakého kolotoče...Jinak první dcera se podařila hned,. Manžela poslala i na spermiogram, ale ještě tam nebyl.Jen jsem chtěla slyšet i jiný názor doktora, děkuji mnohokrát..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jižino! Na dálku Vám opravdu neporadím. Ostatně, co byste také chtěli slyšet? K léčbě neplodnosti přistupujeme po ročním pravidelné souložení bez ochrany a otěhotnění. Na prvním místě při potížích s otěhotněním je úprava životosprávy. Odbourání stresu, škodlivin, zdravý a pestrý jídelníček, pohyb, dostatek spánku, harmonický vztah s partnerem. Osobně Vám fandím ve Vašich pochybnostech o hormonální léčbě. Proveru jste dostala na "zpravidelnění" cyklu a clostillbegyt na usnadnění zrání vajíček.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: