Otěhotnění

Dobrý den, rok se snažíme o miminko (30let). Může být příčina ve špinění 3-4 dny před menstruací, které mě trápí 2 roky? Od lékaře jsem dostala naslepo Proveru 5mg, kterou jsem užívala 5 měsíců. Bohužel nepomohla. Poté mi byl udělán hor. profil 3. den cyklu, výsledky byly dobré. Když mi nezabrala Provera, znamená to, že progesteron je v pořádku? Na krev v 2. polovině cyklu už jsem nebyla poslána. Jednou jsem byla 14. DC na ultrazvuku a neměla jsem žádný dominantní folikul. Podruhé jsem byla na ultrazvuku asi 19.DC a měla jsem folikul 20 mm. Tak nevím, zda mi vajíčka vůbec dozrávají. Ultrazvuk jsem si musela "vydupat". Nesledujete své pacientky, jestli probíhá ovulace? Může mé problémy způsobovat špinění? Můj doktor mi doporučil laparoskopii, před tím, než mi budu dávat další léky. Postupoval byste s léčbou stejně? Myslíte, že špinění může souviset s endometriozou, či neprůchodným vaječníkem, srůsty? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Špinění by s případnou endometriózou srůsty nebo neprůchodnými vejcovody nemělo mít souvislost odpověď na vaše otázky jak o ovulaci tak i progesteronu dá měření bazálních teplot a je vhodné připojit i ovulační testy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x