Otěhotnění

Na konci prvního tydne, co jsem brala antikoncepci, jsem uplně vynechala jednu tabletku.. Vím, že bych na antikoncepci teď neměla spoléhat. Teď bych za 5-7 dnů měla dostat menstruaci a přítel se do mě včera "udělal". Můj dotaz tedy zní: Když by k oplodnění došlo v tuto dobu (tedy 5-7 dnu před menstruací), přijde ještě tato nejbližší menstruace ? Jestli ano, když si udělám test po menstruaci, zjistím už zda jsem těhotná nebo ne ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Nevím jestli zcela rozumím: v prvním týdnu užívání HAK jste vynechala tabletku a nechránila jste se při pohlavním styku?
Pokud to tak je, otěhotnět opravdu můžete a je možné tedy, že menzes nedostanete. Teoreticky velmi citlivé testy gravidity jsou schopny detekovat graviditu již týden po suspektním oplodnění.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: