Otěhotnění

Dobrý den, vážený pane doktore/vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, zda byste mi doporučili brát před otěhotněním kyselinu listovou. Dočetla jsem se na internetových stránkách, že kys.listová je dobrá jak pro matku, tak pro dítě. A měla bych na Vás ještě jeden dotaz.Je mi 20 let a s přítelem (31let)chceme mít miminko.Chtěla bych se zeptat,jaký máte názor na mateřství ve 20.Já osobně si mimčo moc přeji.Ale názory odborníků se liší. Někteří říkají, že mladé matky lépe snáší jak těhotenství, tak šestinedělí, jiní tvrdí opak.Moc Vás prosím o odpoveď a Váš názor.Předem moc děkuji. S přáním hezkého dne H.Jurmanová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselinu listovou jednoznačně ANO! Info zde: http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=kyselina+listov%C3%A1&action=search&module=&from=00&where= . Na těhotenství ve 20-ti letech mám osobní názor - proč ne?, pokud je matka dostatečně psychicky vyzrálá. Miminko je ale závazek na celý život, nedá se odkládat a jít třeba za kamarády nebo na taneční zábavu, je to velké omezení a OBROVSKA zodpovědnost (správná výchova, strach o jeho dobrý vývoj a zdraví....miminko a dítě bývá často nemocné a uplakané, není to jen selanka a procházky s kočárkem). Pokud víte, čeho všeho se vzdáváte (cestování, kultura v prvních letech úplně, změna postavy...atd. atd.) a do čeho jdete - a také jste si jistá, že váš partner bude stálý (nemá třeba promiskuitní skolony nebo není na dítě zralý...aby vás neopustil), proč tedy ne? ...Není ale nic horšího, než když dítě vyrůstá v rozvrácené rodině...Také myslele na finance, miminko je drahá zálěžitost, musí někde spát, mít oblečení, kupují se pleny a výbavička, pokud nelze kojit, kupuje se umělá výživa a ta také něco stojí (podívejte se třeba na ceny umělé výživy, balení na moc dlouho nevydrží, miminko zpočátku jí i po 2 hodinách...).... Neznám vás, rozhodnout se musíte sama s partnerem, ale já osobně bych si dítě ve 20 pořídit nechtěla. Svět je velký a pestrý, je co poznávat a získávat zkušenosti, teprve potom máte co předávat a jste i klidnější a máte větší rozhled, když bude dítě potřebovat s něčem poradit a vést.... Počkejte třeba pár let a pokud budete s pořád s tímto partnerem, budete se mít rádi - miminko přjde samo, i bez plánování. Přeji hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: