Otěhotnění

Dobrý den, řeším následující problém: Poté, co mi nesedla antikoncepce, jsem ji musela po delším užívání vyměnit, jelikož jsem krvácela mimo menstruaci. Výměna nepomohla, antikoncepci jsem vysadila úplně a dva měsíce užívala Norethisteron. Nestihla jsem ho dobrat a dostala jsem menstruaci o týden dříve, než jsem měla. Po návštěvě u lékařky jsem hormony brát přestala a dostala jsem injekci na zastavení krvácení. Antikoncepci jsem nasadit nesměla. V průběhu dalšího cyklu jsem měla nechráněný pohlavní styk s partnerem a teď už týden čekám na další menstruaci. Těhotenský test z moči byl první den očekávané menstruace negativní, pět dní po také. Mám před maturitou, jsem ve velkém stresu. Mám spoléhat na těhotenský test a dál čekat na menstruaci s tím, že problémy zpoždění způsobily hormonální léčba a injekce nebo těhotenství nelze vyloučit? Mockrát děkuju za odpověď. V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě, že se menstruace nedostaví, zopakujte těhotenský test s týdenním odstupem. V případě negativity si můžete být jistá, že těhotná nejste.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: