Otěhotnění

V sexuálních otázkách jsem celkem nová. Vždy jsem měla jen známosti na jednu noc, kdy byl po ruce kondom. Teď už mám 5 měsíců přítele. Beru antikoncepci Lunafem(přes půl roku, a i předtím jsem dlouho antikoncepci brala). Mám však strach z otěhotnění. Pravidelně kouřím, občas vypiju i nějaký alkohol a prášky beru poslední dobou 2 platíčka na ráz a až pak dělám pauzu pro menstruaci. Často slýchávám že cigarety a alkohol snižují působení antikoncepce. Je to pravda? Můžu přes všechny tyto mé neškvary otěhotnět??? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kouření ani občasné vypití alkoholu nesnižuje účinek antikoncepce, nicméně s přibývajícím věkem budou stoupat rizika nežádoucích účinků antikoncepce pokud s kouřením neskončíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x