Otěhotnění

Dobrý den, je mi 32 let, mám pětiletého syna. Nyní bych chtěla znovu otěhotnět, ale bojím se, zda to bude možné. Jsem po operaci štítné žlázy, užíván Letrox. Před vysazením antikoncepce jsem měla jen slabou menstruaci, nyní již žádnou. Lze otěhotnět i bez přítomnosti pravidelné mestruace?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení hormonální antikoncepce může vzniknout dočasně tzv. post pill amenorhoea, tedy stav bez menstruace. Neznačí to žádný zdravotní problém ani problémy s otěhotněním do budoucna. Menstruační cyklus se vrátí opět do pořádku, samozřejmě pokud jste ho měla v pořádku před nasazením antikoncepce. Pokud jste se již o otěhotnění snažila, je možné, že amenorehoea značí těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: