Otěhotnění

  • Dotaz od: Veronika-Aurelia
  • Publikováno: 4.6.2012
  • uLékaře.cz

zdravím vás paní doktorko, ráda bych se vás na něco zeptala, s přítelem se snažíme o mimčo něco kolem 7 měs. a zatím se nedaří a tak jsem na doporučení začala brát baby plan calibrum beru ho už skoro měsíc tabletu denně, nedávno jsem se dočetla, že samotná listovka jako doplněk stravy pomáhá k plodnosti a tak jsem si ji také zakoupila, holky v té rubrice psaly že ji berou také s babyplanem dohromady denně od každého po 1 tabletě bojím se aby té listovky na mě třeba nebylo moc takže ji zatím jěště neberu... jsem dost šíthlé postavy na svých 152 cm vážím 46 kg, nevím jestli to s váhou má něco společeného, ale raději ji sem také připisuji, prosím vás o váš názor je tedy vlastně pravda že tyto vitaminy vubec k plodnosti pomohou??, děkuji s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselina listová se bere hlavně z důvodu prevence vrozených vad nervové soustavy plodu, měla by brát již před otěhotněním. Pokud jíte zeleninu a ovoce, maso a mléčné výrobky, luštěniny apod. není nutné brát vitamíny umělé. Nadbytek kys.listové odejde močí, je rozpustná ve vodě, nemusíte se bát:) jezte zdravě a jeďte s manželem na pořádnou dovolenou, zkuste nemyslet na těhotenství (vím, že to moc nejde), snažte se:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: