Otěhotnění

Dobrý den, je mi čtyřicet let a přála bych si otěhotnět. Z nedostatku informovanosti lékaře jsem si nechala píchnout počátkem ledna jednu injekci depo-provery. Před tím jsem měla tělísko. Chtěla jsem se zeptat, kdy by se měl vrátit menstruační cyklus a kdy je možné pokusit se otěhotnět nebo zda navštívit nějakou kliniku, nechat se odborně vyšetřit, popř.užívat hormony.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinek injekce je cca 3měsíce, ovulační cykly mohou nastoupit až za rok. vzhledem k tomu, že jste měla 1 injekci, nemusel by nástup ovulace trvat tak dlouho. Počkala bych půl roku a pak event. ke gynekologovi. /činek injekce nelze nijak zvrátit, musí vyprchat sama.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: