Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se optat. Již za měsíc budu vysazovat antikoncepci a poté by jsme se s přítelem chtěly snažit o miminko. Měla bych dvě otázky. Je nutno po vysazení počkat nebo jakou by jste mě dal radu po vysazení antikoncepce. A chtěla jsem se optat přítel si občas zahulí trávu může to nějak hodně ovlivnit otěhotnění? Natož zdraví dítěte?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení antikoncepce není třeba dělat žádnou pauzu před otěhotněním. Můžete užívat těhotenské vitamíny. Marihuana u mužů ovlivňuje pohyblivost spermií, tedy snižuje plodnost. Jinak nesouvisí s výskytem anomálií u plodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: