Otěhotnění

Dobrý den, již nějakou dobu se s manželem pokoušíme o miminko (jedno dítě už máme), zatím bezúspěšně. Problém bude i to, že manžel je často služebně pryč, takže se nestrefíme do plodných dnů. Tento měsíc bude doma, tak bychom otěhotnění chtěli napomoci, a tak jsem si koupila ovulační testy. Vím,že se doporučuje, že pro početí je optimální styk asi jednou za 2 dny, aby spermie stihly dozrát. Chtěla jsem se ale zeptat, pokud si udělám ovulační test a ten bude pozitivní, je lepší mít v této době pohlavní styk každý den, abysme nepropásli vhodný okamžik, nebo by spermie mohly být ještě nedozrálé a hůře schopné oplodnit vajíčko? Moc Vám předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristýno! Mám za to, že v podobných podmínkách pokoušejících se o téměř laboratorní přesnost oplození příliš nevychází. Styk akždý den zabezpečí lepší možnost "trefit" se do vhodného okamžiku, na druhou stranu několikadenní odsup zabezpečí větší dávku spermií a větší šanci na úspěšné oplození. Pomohlo by vám, kdybyste se uvolnili, méně mysleli na oplození, žili zdravěji, častěji se vídali a spali spolu. Příroda si nedá vždy poručit. Možná že se pro dítě budete muset někdo trochu obětovat - alespoŇ na čas. Třeba méně služebních cest? Nebo byste mohli manžela doprovázet?

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: