Otěhotnění po interupci.

Dobrý den,paní doktorko. V polovině prosince jsem byla na miniinterupci.vše v pořádku,bez komplikací.po šestinedělí jsem si byla u dr.pro antikoncepci,a čekala na menstruaci,abych ji mohla nasadit. S přítelem jsme měli jednou pohl.styk a bohužel jsem minulý týden zjistila,že jsem opět těhotná.-dle testu-2-3 týdny.Jedno dítě máme. Chci se vás zeptat,je-li po 2,5měsících od interupce další těhotenství rizikové, -za jak dlouho po přerušení se může provést další(nevím zda po 3 nebo 6 ti měsících?)interupce? -jaký má vliv rentgen zubů na vývoj zárodku v raném stádiu? předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud to bylo po šestinedělí,tak by mělo být vše v pořádku. rentgen je v 1.trimestru rizikový, může poškodit plod.záleží,který den vývoje proběhlo ozáření. pokud je gravidita nechtěná, interupci neodkládejte.v každém případě vyhledejte svého lékaře.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: