Otěhotnění po odstranění přepážky v děloze

Dobrý den, na konci srpna jsem bohužel prodělala spontánní potrat s následnou revizí dělohy (10tt). Při revizi se přišlo na přepážku v děloze a na doporučení několika lékařů jsem se rozhodla podstoupit hysteroskopii. Včera, 29.10. jsem byla na hysteroskopii, dle operačního protokolu-dutina děložní s patrným rozšířeným septem v horní třetině děložního pod UZ kontrolou bipolar resketoskopem rozrušeno, sliznice bpn vzorek sliznice ad histol, patrná ústí tub., výkon bez komplikací, ztráta média minimální. Přepážka tedy byla rozrušena a bylo mi doporučeno šestinedělí. Chtěla bych se zeptat jestli je to nutné a po jaké době se můžeme znovu začít snažit o miminko? Každý mi říká něco jiného, s otěhotněním jsou to jednou 2-3 cykly pak půl roku a s šestinedělím prý stačí 2-3 týdny bez koupání a pohlavního styku (následně s ochranou kvůli možné infekci). Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Lucka

Odpověď odborníka:

Na dotaz jsem vám již odpovídal, graviditu bych doporučil cca po 3 měsících a styk po prvních menses. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: