Otěhotnění po postinoru

DObrý den, měla jsem nechráněný styk 12.den cyklu (tedy nejspíš plodné dny), po 24hod jsem užila postinor, však jen jednu tabletku, druhou jsem ztratila. Jaká je pravděpodobnost, že budu těhotná, a za jakou dobu to můžu vidět na těhotenském testu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinnost Postinoru není 100 % ani když užijete obě tabletky tak jak se má. Pokud jste užila jen jednu, otěhotnění skutečně nelze vyloučit. Těhotenský test si udělejte cca 14 dní po pohlavním styku, pro jistotu ho poté zopakujte s minimálně týdenním odstupem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x