Otěhotnění po revizi a s přepážkou v děloze

Dobrý den, v 10tt jsem bohužel prodělala spontánní potrat s následnou revizí dělohy, při které mi bylo nalezeno cca 1-2cm nad vnitřní brankou mohutné septum (dle operačního protokolu, posouzení uterus septum). Nyní dodržuji šestinedělí a 4.9. mám jít na kontrolu ke své obvodní gyn. Je mi 22 let, ale miminko jsme si moc přáli a nyní se bojím, že přepážka byla důvodem nezdaru a bude se to třeba příšte opakovat.. Vím, že na všechny otázky mi odpoví Dr. po kontrole a zkontrolování výsledků z nemocnice, ale už takhle je to pro nás velké trápení a já se navíc ještě k tomu děsím tou přepážkou.. Je možné, když bude všechno v pořádku se třeba po dvou, třech MS začít znovu snažit?? A je ta přepážka nějaký velký problém, když byla objevena až teď..? Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Po revizi je potřeba alespoň 3-4 cykly neotěhotnět ,aby se situace neopakovala. V té době je vhodné ověřit septum nejlépe hysteroskopií při která by mohlo být septum v případě potřeby odstraněno, jinak řada pacientek i se septem normálně otěhotní i porodí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: