Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 23 a již 6 let beru antikoncepci Jeanine (2 někdy i 3 plata bez sedmidenní pauzy, po pradě s lékařem).S přítelem plánujeme dítě.Vím,že je vhodné počkat 3 měsíce,aby se organizmus vyčistil po užívání antikoncepce.Chtěla jsem se zeptat, jestli užívání této antikoncepce nemůže ohrozit vývoj plodu, pokud bych otěhotněla dříve než za doporučené 3 měsíce? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stačí, když jednou po vysazení antikoncepce normálně odmenstruujete. 3 měsíce čekat nemusíte. Ale po vysazení antikoncepce se někdy stává, že se první menses objeví až za několik měsíců, takže se toho případného zpoždění nelekněte.

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: