Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Chtěla jsem se zeptat po dohodě s přítelem jsme se rozhodli pořídit si miminko. Minulý měsíc konkrétně 10. ledna jsem vzala poslední pilulku dne 14. ledna jsem měla menstruaci a týden po té se objevilo krvácení na 2 dny. Od té doby se však menstruace nedostavila, těhotná nejsem. Zajímá mě zda mohu otěhotnět i když se zatím menstruace nedostavila a je tedy možné že probíhá ovulace a má cenu provádět ovulační test? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Cyklus se musí nastartovat, dejte tomu čas, menstruace nemusí chodit přesně jako při antikoncepci. Ovulační testy bych nyní rozhodně nedělala, akorát Vás rozhodí psychicky, pokud vyjdou negativně. Cyklus může naběhnout na svůj rytmus do tří měsíců. Pokud budete mít zpoždění menstruace o 10 dní a více, navštivte gynekologa nebo vyčkejte do dalšího cyklu. Jeden může vynechat a další Vyhnete se vyvolávací injekci

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x