Otěhotnění po vysazení ha

Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli pro miminko. V létě mi bude 26, HA beru od necelých 18let, začínala jsem s Jeainne, nyní mám asi tři roky z důvodu migrén Belaru. Ráda bych se zeptala, jak teď postupovat - až doberu platíčko, je nutné se pak nějakou dobu chránit jinak nebo se můžeme začít pokoušet hned? A další, možná hloupá otázka - je nějaká šance, že se nám miminko podaří brzo, ideálně do konce léta? :-) Přítel si nechal vloni udělat spermiogram a z jeho strany bylo alespoň tehdy vše v pořádku, pan doktor si z něj dělal srandu, že "střílí ostrýma" :-)) Já jsem o plánovaném mimi říkala své gynekoložce, ta mě následně vyšetřila důkladněji než při běžné preventivce (ale tedy ultrazvuk u sebe v ordinaci nemá) a z jejího pohledu prý také není žádný problém :-) Předem děkuji za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o otěhotnění se můžete pokoušet ihned v prvním cyklu po vysazení hormonální antikoncepce. Jste oba zdraví, tak lze předpokládat, že máte opravdu velké šance na to počít dítě do konce léta.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rýma
Články: Rýma
Rýma je zánět nosní...
Zarudnutí kůže po krému může znamenat alergii na parabeny
Články: Zarudnutí kůže po krému může znamenat alergii na parabeny
Používají se opravdu hodně...
Jste adeptem pro kardiostimulátor?
Články: Jste adeptem pro kardiostimulátor?
Onemocnění srdce existuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: